Portretten, familieportretten en meer...

In zijn sfeervolle studio verwelkomt Ton Lodder u graag voor een ongedwongen fotosessie, alleen, als familie of als groep. Een formeel portret, een speciale gebeurtenis, zomaar een gevarieeerde serie, het kan allemaal. Hij neemt er de tijd voor. In elke sessie staat de ontspanning voorop. Het model - en dat is iedereen die poseert - moet zich op het gemak voelen. Daarom geen onhandige houdingen of rare capriolen. Geen gezochte poses. Wel verrassende resultaten.

Portretten zijn er in vele soorten

Standaardportretten
Portretten die qua belichting en pose tamelijk algemeen worden aanvaard. Egaal belicht en doorgaans recht in de lens kijkend. Meer de bedoeling om vast te leggen ter herinnering of te gebruiken op internet (website, hyves, etc.) dan om iemand op een bijzondere manier weer te geven.

Sfeerportretten
Portretten die gekenmerkt worden door een bepaalde sfeer. Bijvoorbeeld door de belichting, de aankleding, een specifieke blik of houding van het model. Een opvallende invalshoek of kenmerkende attributen. Bijzondere foto's dus waar je met genoegen naar kijkt. En blijft kijken... Sfeerportretten worden gemaakt van een of twee modellen, in sommige gevallen van drie.

Dubbelportretten
Portretten die de bijzondere band tussen twee mensen tot uitdrukking proberen te brengen. Of het nu gaat om geliefden, vriend(inn)en, ouder en kind of tweelingen, er zijn altijd composities en gelaatsuitdrukkigen te bedenken die de saamhorigheid verbeelden.

Familieportretten
Portretten van families. Als herinnering aan een hoogtepunt, zoals een huwelijksjubileum. De vastlegging van een bepaald moment. Of zomaar als gezin of broers en zusters bij elkaaar om de saamhorigheid te onderstrepen. Het protret van kinderen of kleinkinderen als cadeau voor ouders of grootouders.

Kinderportretten
Kinderen ontwikkelen zich snel. Een goed idee om die fasen van tijd tot tijd vast te leggen. En wat Ton Lodder betreft boven het niveau van de schoolfoto of het vakantiekiekje. Het fotograferen van kinderen is niet zo gemakkelijk. De kleinsten weten niet wat hen overkomt, reageren niet op aanwijzingen en zijn vaak eenkennig en schrikachtig. Grotere kinderen zijn wat eenvoudiger vast te leggen. Vooral meisjes vinden het vaak heerlijk om te poseren.

Speciaal: Vriendinnenshoot
Met je vriendinnen samen 'op de foto'. Lekker ontspannen gek doen voor de camera. Fun voor twee of drie of vier. Niets is te gek: jolig, ingetogen, chic, uitdagend. Gewoon kijken waar we uitkomen. Een enerverend avontuur tegen een speciale prijs.

Zwangerschapsportretten / Moeder en kindportretten
De zwangerschap is een periode om te koesteren. Met name in de laatste maanden, wanneer het wonder zich in uitbundige rondingen manifesteert, ontstaat vaak de behoefte om de unieke gestalte professioneel en met gevoel in beeld te brengen. Lees verder...

Groepsportretten
Heeft u een reünie of is er een jubileum? Komt u als familie bij elkaar en wilt u de groep laten fotograferen? Ton Lodder kan dat op locatie verzorgen. Maar hij gaat verder. Behalve een aantal foto's van de hele groep maakt hij volop portretten van kleinere subgroepen: eenlingen, stellen, gezinnen en zo meer. Die groepen worden door u gevormd of stellen zichzelf samen.

Glamourportretten
Bij glamourfotografie gaat het erom dat de natuurlijke schoonheid van het model extra wordt geaccentueerd danwel kunstmatig wordt verhoogd. Daarbij spelen visagie, belichting, kleding en accessoires een grote rol. De opname wordt ook volledig geretoucheerd. Vaak komt er nog een speciale bewerking bij, zoals verzachting, filtering en verheldering of omzetting naar grijswaarden.

• tarieven en prijzen

• voorbeelden van eerdere portretten

• veelgestelde vragen (en de antwoorden daarop)